Fiji time: Bula Bula!
Bula
(hallo en welkom) lieve volgers!Goed en wel geland uit Fiji moet ik deze ervaring meteen met jullie delen! Wat een prachtig land. Ongelofelijk! Ik zal bij het begin beginnen.
3 weken geleden had ik nog geen idee dat ik nog maar zou overwegen om naar Fiji te gaan. Maar nadat ik verschillende prachtige verhalen had gehoord van medereizigers leek het me wel een goed plan om deze 'once in a lifetime opportunity' niet te laten schieten. Zo gezegd, zo gedaan. Vlucht en hostel geboekt en afgelopen vrijdag vroeg vertrokken vanaf Brisbane Airport. 4 uur vliegen later geland in een bergachtig en zeer groen landschap. Wat een cultuurschok! Fiji is veeeel armer dan Australie (dat er domweg Europese normen, en helaas voor mij, veel hogere prijzen dan Europa op nahoudt). Maar dit weerhoudt de Fijianen er niet van om een warm welkom te bezorgen: Ze stonden al met een bandje klaar aan het einde van de slurf! Meer welkom kun je je niet voelen dacht ik! Snel door customs en naar het hostel. Dat was meer een hotel dan een backpackers behalve dan dat er wel een dorm room was (stapelbedden dus). Ah voor 9 euro per nacht mag je niet klagen en er was een groot zwembad, direct aan het strand en 5 minuten per taxi vanaf het centrum! En wat zijn alle mensen in Fiji aardig! Iedereen kent je naam na de eerste keer dat je hem vertelt en is zeer geinteresseerd in wat je doet, hoe jouw land eruit ziet en wat je van hun land vindt. Ze doen echt alles voor je, niets is te gek!
Ondertussen had ik aan boord van het vliegtuig Tom leren kennen, uit Engeland. 's Avonds een paar biertjes gedronken samen en het klikte erg goed. Voornamelijk de hele week samen opgetrokken dus. Dat was wel een uitkomst omdat we de (lage) taxikosten konden delen (enige vorm van vervoer). De 2e dag zijn we naar South Sea Island geweest, een eilandje 30 minuten varen uit de kust. Letterlijk een eilandje want het kostte ons precies 5 minuten om rond te lopen! Met uitzicht op het helderste water wat ik ooit heb gezien en met clear-blue skies was het net alsof je in het paradijs was. We hebben gesnorkeld (watertemp: 30 graden) en alle drankjes en lunch was inclusief! Daar hebben we gebruik van gemaakt natuurlijk ;-)
3e dag eerst wat uitgeslapen en daarna ontbeten met een groep nieuwe mensen die we hadden leren kennen. Het leek Tom wel een goed idee om 's middags te gaan golfen. Nu kan ik daar niets van maar hij wel. Mijn voorstel: ik ga mee en ik bestuur het golfkarretje! Zo gezegd, zo gedaan. Een mooie 18 holes golfcourse en ik maar rondcrossen in dat karretje van bal naar bal en van fairway naar fairway ;-) 's avonds een paar biertjes @ Ed's bar in de stad en de dag was weer prachtig!
4e dag zijn we naar de mudpools gegaan. Dat was zo'n 45 minuten rijden met de taxi. In feite was het een stuk land dat in handen was van een native Fijiaanse familie. Op dat stuk land was een
heetwaterbron (vulkanisch) die water omhoog bracht van zo'n 93 graden. Dat water leidden ze naar een gegraven natural pool waar het water nog zo'n 40 graden was. Naast de heetwaterbron was een 2e
natural pool met erg zwart water ;-) Daar moesten we dus in. Nu ben ik niet zo van het water waarin je niets kunt zien.. maar goed ik moest er toch aan geloven. Het water bleek heerlijk warm en je
zakte tot aan je knieen in modder op de bodem. Dat moest je op je gezicht smeren, waarna je (eenmaal uit de mudpool) de rest van je lichaam in moest smeren met modder dat ze in emmers hadden
verzameld. 10 minuutjes opdrogen in de zon en we waren net echte Fijianen zo donker ;-) Daarna afspoelen en een bad in de hotpool. Zoiets relaxed heb ik nog niet vaak meegemaakt. Zeker omdat we nog
een back-neck-scalp massage van een half uur erbij kregen voor 5 euro!
De 5e dag hebben we niet veel gedaan omdat het voor het eerst regende. We zijn wel naar Nadi town geweest en hebben wat inkopen gedaan, maar buiten een aantal heerlijke Fiji biertjes en lekker eten
in het hotel hebben we niet veel gedaan. Wel weer een hoop nieuwe mensen leren kennen dus er werden veel verhalen uitgewisseld en iedereen verbaasde zich over de verschillen in de diverse landen
van herkomst.
Vandaag teruggekomen, en nu best moe moet ik zeggen haha! Maar goed dat mag ook wel! Morgen vertrek ik naar Byron Bay! In vogelvlucht staat daarna Sydney, Melbourne en als laatste staatAdelaide op
het programma! Het zou zo maar kunnen zijn dat Rob (Bertens) mij komt vergezellen de laatste 2 weken dat ik hier in Australie ben trouwens. Let's hope so, ik wil al het moois hier zo graag delen
met iemand bekends.. In deze verhalen kan ik wel een beeld geven, maar echt overbrengen is natuurlijk toch moeilijk.
Nou lieve mensen, genoeg om te lezen dit keer.. de volgende keer hou ik het wat korter!
Veel liefs, Serge
PS heb een NIEUW Australisch nummer: (+61)413964193
Leeuuuk weer dit verhaaltje! Niks te lang, en een uur extra toelichting vond ik ook niet erg ;)
Rust maar lekker uit en dan snel weer op pad, tot spreeks/skype's/pings lieve Serge!
Dikke kus
Haha nee dat extra uurtje skype was voor mij ook erg leuk :-D Altijd blij om je te zien.. je weet ;-)
Ga nog snel even mn nieuwe nummer aan mn verhaaltje toevoegen!!
Ha lieverd,
Heerlijk om te lezen hoe goed het met je gaat en hoe makkelijk je contact vindt met iedereen. Super vakantiegevoel geef je mij. En natuurlijk moet ik van oma je weer een dikke kus geven. Hier is de herfst al in volle gang. Prachtig zonnetje en 12 graden, lieve neef geniet er met volle teugen van, want voor je het weet zit je alle dagen op kantoor.
Dikke kus van tante José
Jeetje, wat een heerlijke tijd heb je daar! Leuk om te lezen, we zullen hier een drankje op je drinken in Joris, doe je daar dan een cocktail op ons?
Hoi serge
wat ziet het er mooi uit daar,goed dat je bent gegaan.waarschijnlijk zul je die kant niet meer opgaan, dus nu gaan zien wat je wil zien en vooral genieten.
lieve groetjes ons
Hey bro!
Zo dat klinkt even goed inderdaad.. Wellness, veel nieuwe mensen leren kennen en goedkoper verblijven dan in the land down under! Fotos heb ik helaas nog niet kunnen bekijken, het internet is hier niet snel genoeg daarvoor! Als je terug bent wil ik alle foto´s natuurlijk wel zien, trekken we een dagje voor uit ;-)
Xxx & liefs
Heej Serge,
Heb weer even alles bijgelezen.. Had er eerder niet de tijd voor en nu Marieke vervroegd vertrokken is op trekking heb ik een paar daagjes voor mezelf.. Misschien ga ik wel paragliden, je weet het nooit!! Maar wat gaaf fiji!! ik geloof dat we gewoon jaloers op elkaar kunnen zijn, tibet was mega gaaf, maar fiji klinkt ook erg fijn!! Nou geniet nog lekker daar!! En hopelijk volgende keer skype dat ik het wel in de gaten heb!! dikke kus vanuit Pokhara
Wauw, toch maar goed dat je daar nog heen gegaan bent zeg, even naar een paradijselijk eilandje. Gaaf!
Ik ben blij dat je het zo goed naar je zin hebt daar. Geniet er nog van! Dikke kus
Nou, het duurde ff, maar ik heb je verhaal over Fiji gelezen. Veel te druk met de reis plannen natuurlijk! Maar wat mooi weer! Ben blij dat ik geboekt en zie je over zo'n 2,5 week!
Rob