Roadtrip!
Dag volgers!
Het is weer tijd voor een nieuw verhaal uit het land waar ze aan de linkerkant van de weg rijden!Ik heb jullie de vorige keer achter gelaten toen ik net 2 dagen in Sydney was. Dat zijn er
uiteindelijk bijna 14 geworden. De eerste dagen de highlights van de stad verkend. Er is ontzettend veel te zien en te doen in Sydney. Het begrijpen van het metro-netwerk vergt wat oefening, maar
ook daar ben ik wel uitgekomen. Verder vooral veel gelopen omdat je dan natuurlijk toch het meeste ziet!
Op dag 4 heb ik een auto gehuurd om naar de Blue Mountains te rijden. Deze bergen liggen zo'n 2 uur rijden van Sydney en er wordt ongeloofelijk veel reclame voor gemaakt, met name door bedrijven
die daytours verzorgen. Maar ik miste mn Golfje wel een beetje en had sowieso nog bijna niet gereden in Australie. Dus via Budget een snelle wagen gehuurd, omdat je het toch goed moet doen als je
het dan doet he ;-) Voor de kerels (en vrouwen die auto's leuk vinden): het was een Ford Falcon XR6, 4.0L 6inlijn 260pk ;-) Lang verhaal kort: dat ding ging dus als de bliksem! Eerst naar de
Jenolan Caves gereden, dat is een grottenstelsel met (zo zeggen ze het zelf) de mooiste kristalgrotten ter wereld. Nou ik heb niet echt vergelijkingsmateriaal maar het was prachtig! Uiteindelijk
daar wel een hele dag doorgebracht. De volgende ochtend vroeg de mooiste uitzichtpunten van de Blue Mountains bekeken en teruggereden naar Sydney om de auto in te leveren.
Ondertussen natuurlijk weer een hoop nieuwe mensen leren kennen in het hostel dus (bijna) elke avond wel ff een drankje in een van de barren/pubs die Kings Cross rijk is. Ook 2x uit eten geweest
met mensen die ik op Fraser Island en Byron Bay had ontmoet. Die studeerden allemaal in Sydney dus het was erg leuk om elkaar weer te ontmoeten!
Eergisteren dan was het tijd voor mn roadtrip! Roadtrip? Jazeker! Ik had via via gehoord dat je relocation kan doen met huurauto's. Iemand had een auto gehuurd in Melbourne en heeft die one-way
naar Sydney gereden. Fijn voor mij, want ik mocht m gratis terugrijden! Aangekomen bij het verhuurbedrijf bleek het een nieuwe Nissan Patrol te zijn. Dat is een auto bijna net zo groot als n
vrachtwagen haha! Ach, ik heb voor Jacobi sneltransport gewerkt en daardoor in nog grotere wagens door Amsterdam centrum gereden dus dit moest wel lukken. Het was een rit van zo'n 1000km, maar heb
er 2,5 dag over gedaan. Onderweg vanalles bekeken en s' avonds in de auto geslapen. Niet ultra-comfortabel maar ook niet echt slecht! De eerste avond op n camperparkeerplaats gestopt, een oud
opaatje die op roadtrip was met zn zelfgebouwde camper bood me aan om tv te kijken en bier met m te drinken. Ach, waarom ook niet! Was een erg gezellige avond en ik weet nu tot in detail hoe je
zelf een camper moet bouwen. ;-)
Net aangekomen in Melbourne. Hier blijf ik tot 9 nov, wanneer Rob aankomt. Zometeen zie ik Laura en Joe weer, vrienden die ik in Byron Bay heb gemaakt. Kijk daar erg naar uit want we konden het erg
goed vinden in Byron! Morgen is het de Melbourne Cup (the race that stops a nation). Paardenracen, ik heb het ook niet verzonnen, maar daadwerkelijk het hele land zit morgen voor de buis. En ik ga
er zeer waarschijnlijk live naar toe met Laura en Joe! Er is wel een dresscode dus moet even kijken of ik cheapa cheapa aan een pantalon, schoenen en n stropdas kan komen, want in mn groene broek
(met zakken aan de zijkant) en Ben Sherman hoodie zal ik niet voorbij de poort komen denk ikhaha!
Oh ja, erg belangrijk: ik ben erg benieuwd hoe het met jullie allemaal gaat! Ik ben bijna op de helft van mn reis en mis jullie af en toe toch behoorlijk. Wel op een leuke manier, niet dat ik in
een hoekje ga zitten kniezen, maar vraag me af hoe jullie het allemaal maken! Dus laat wat van je horen in de comments :-)
Tot snel weer, g'day mates!
Serge
Zo te lezen heb jij het goed naar je zin daar!! Wij vliegen vandaag weer terug naar het koude Nederland (geen zin geen zin geen zin!!) Maar goed Nederland heeft vast ook weer zijn charmes!! Geniet nog daar lieve serge!!! daaag xx
Hey Serge! Het is weer een leuk verhaal om te lezen! Jij vermaakt je daar wel! :)
Heel veel plezier tijdens de rest van de trip.
Hey mede-clochard!
Zo dat heb je even goed voor elkaar, racen in een 260pk-racemonster en dat slapen in die Patrol zag er ook niet zeer onconfi uit! Hoe heb je die kaartjes voor de paardenrace gratis geregeld, charmes bij een lokale kassadame gebruikt? ;)
Hier alles prima, zitten nu al een eind in Argentinië, Mendoza. Bekend om zijn wijnproductie dus worden een paar leuke dagen;) Verder gaan we eerst richting Patagonië en dan omhoog terug naar Sao Paulo, kleine change of plans dus. Hoe is het verder om alleen te reizen? Ben je over het algemeen met andere mensen of is het 50-50 of ben je meer op jezelf?
Veel plezier bij de paardenrace!
Spreek je snel & heel veel liefs
Nou, de merken vliegen me om de oren: Budget, Ford Falcon, Nissan Patrol, Jacobi, Ben Sherman.
Maar ik zal het volgende week allemaal komen bekijken. Bel jij de Koala's? Ik kom eraan!
Rob
Ha lieverd,
En geld aan het verdienen?? Met je Nissan? Knap hoor dat je dat goed gelukt is, het is toch links rijden! Het past wel bij je die auto, ook in de hoogste versnelling.
Dikke kus van tante José
Hii lieve Serge!
Klinkt allemaal weer goed zeg! Ik stuur je nog wel een mail over hoe het hier in Nederland allemaal gaat, maar in principe mis je weinig hoor! Ik ben net weer terug vanuit California, en morgen komt Marieke ook alweer terug! Jeetje dat jij al op de helft bent... Je zal vast wel s heimwee hebben, maar geniet nog maar volle bak van de andere helft van je reis. Wij missen je hier ook en denken nog aan je hoor! Veel liefs xx
Er staan wat foto's van de Melbourne Cup bij de foto-sectie! :-)
Het ziet er weer allemaal prachtig uit, Serge.Gezellig dat Rob volgende week komt. Veel plezier samen.
Ons Marieke is weer thuis dus hoef ik niet meer door te klikken via haar site, maar we blijven je wel volgen hoor.
geniet ze daar. groetjes yvonne en Nico
Lang leve skype woehoee :)
Yo Serge, Leuk verhaal om te lezen. 3 keer raden maar wij gaan ook naar Nieuw Zeeland! 12 december tm 25 janruari, we beginnen en eindigen in Christchurch. laat even weten wat jou plannen zijn.
Adioss
Ik moest weer effe bijlezen hahahah. Wat een leuke dingen heb je alweer gedaan. Geniet er maar lekker van.
Lieve jongen,
Zo ver weg en toch zo dichtbij dankzij de techniek. Van je moeder, tante Jose en tante Ria weet ik waar mijn jongens over de wereld zwerven.
Het is niet te geloven als ik lees wat jullie allemaal meemaken.
Serge, je voelt je zeker als Rothchild als je in de grote auto's rijdt!
Bedankt voor je mooie kaart, mijn dag kon niet meer stuk, dat snap je wel.
Het duurt nog wel even voordat oma je ziet, maar ik wens je nog hele fijne dagen en veel plezier.
Oma houdt heel veel van je!
Dikke kus en veel liefs (ook van tante Ria)
He Globetrotter,
wat een schitterende verhalen en mooie foto's! Vooral met dat opa'tje met zijn camper geweldig haha gaaf man ik zie het al helemaal voor me. Jij vermaakt je daar wel... Nog heel veel reis plezier de laatste weken!!
Halleee