Serge in Australië en Nieuw Zeeland

New Zealand

Hallo lieve volgers!

Sneller dan normaal even eenupdate. Ik ben namelijk aangekomen in Nieuw Zeeland en wil dat even met jullie delen ;-) Een hele gezellige (op-een-na) laatste avond in Australie gehad op traditionele wijze: bier drinken.. haha! Met Rob en Joe op stap geweest en vanaf daar de bus naar het vliegveld om een uur of 03.00. Daar mn beltegoed een beetje opgebeld en nog een uurtje op een houten bank geslapen. Ingecheckt voor mn vlucht naar Sydney en in het vliegtuig de hele weg geslapen. In Syd aangekomen had ik mn hostel al geboekt, namelijk op het centraal station in de YHA. Ik had een kamer in een oude treinwagon die dus omgebouwd was tot dorm. Verder niet veel bijzonders gedaan, had ook niet echt zin om mn verhaal voor de 1000ste keer te vertellen terwijl ik de hele nacht niet had geslapen. Uiteindelijk dus tegen 23.00 gaan slapen, want om 5.30 stond de wekker voor mn vlucht naar Nieuw Zeeland! Ik vloog met Emirates in hun nieuwste en grootste toestel, de Airbus A380. Die heeft volledig 2 verdiepingen en was erg luxe! Ik had vantevoren een stoel gekozen en had geen stoel voor me, dus dat was heerlijk met de benen languit ;-) Op de terugweg vanuit NZ naar Sydney vlieg ik trouwens in hetzelfde toestel, maar dan Business Class! Niet verkeerd dacht ik zo, cadeautje van Emirates omdat ik ze zoveel omzet heb bezorgd! (Of eigenlijk mn lieve moeder die als afstudeercadeau alle tickets heeft betaald!)

Nu 1,5 dag in Auckland en aangezien je uit een boekje niet veel leert over een bestemming vooral veel rondgelopen en mn weg een beetje aan het zoeken. De voornaamste vraag: hoe gaik hier reizen? Het is niet zo makkelijk als in Australie, op een paar opties na. Die zijn kortweg een auto kopen of met een van de 3 explorer-busmaatschappijen meegaan. Na veel uitzoek en rekenwerk heb ik voor het laatste gekozen. Ik heb een buspas geboekt bij Stray New Zealand, een busmaatschappij die met bus(jes) met maximaal 24 reizigers via een hop-on-hop-off systeem heel NZ doorreist. Het voordeel is dat je met hen ook automatischdingen gaat bezoeken en dat de chauffeurs locals zijn die er vooral zijn om je het 'echte' Nieuw Zeeland te laten zien, dus juist niet de speciaal voor toeristen ontworpen sights. Normaal zijn deze busmaatschappijen vrij duur, zo'n 1500 NZD (1 NZD = 0,55 EUR) voor een buspas door het hele land, de 2 eilanden dus. Er zijn dan ook nog eens heel veel verschillende passenen opties die allemaal hun eigen prijs hebben.Echter, toevalligdeze 3 weken is er een speciale aanbieding: een all-new-zealand pas voor de helft van de prijs, oftewel 750 NZD. Die kans kon ik niet laten schieten natuurlijk. Ik ben heeeeel benieuwd hoe het gaat worden. Een ding is zeker: op deze manier leer je heel veel mensen kennen, het ismet nameheel interessant voor solo-reizigers zoals ik. Via de busschauffeur regel je ook je accommodatie (als je wilt) en je uitstapjes, die je dan met behoorlijke korting krijgt. Je mag 12 maanden over het reizen doen. Dat doe ik natuurlijk niet, aangezien ik eind januari weer bij jullie terugben ;-)

Goed, 1 gedeelte van NZ zit niet in de pas (kun je wel bijkopen maar is behoorlijk duur): het uiterste noorden. Omdat ik dat ook wel erg graag wil zien heb ik voor 3 dagen een auto gehuurd. Alles is hier 10000x goedkoper dan in Australie trouwens, de autohuur dus ook. Dat is wel echt fijn. (Ik kom net van de supermarkt terug en heb de hele weg met n glimlach op mn gezicht gelopen dat ik eindelijk weer eens normale (zeg maar net onder Nederlandse) prijzen betaal voor mn spullen.)
Ik ga dus met de auto vanaf donderdag tot zondag op stap. Even nog volledige vrijheid voordat ik met de bus meega!

Het weer is overigens prima (voor NZ begrippen): 21 graden en droog met af en toe zon! Vandaag wel een regenjack gekocht want regen zal ik hier wel genoeg zien. Over nat worden gesproken: volgende week heb ik iets heeeel gaafs geboekt: een 8 uur durende trekking door de ondergrondseWaitomo Caves (zoek dat maar eens op op google of youtube), inclusief 100 meter diepe abseiling in de 'cathedral cave' en caveclimbing door de rivier met znondergrondse watervallen(ja met een wetsuit, en je moet ook van de watervallen springen om de route te kunnen doen. Gelukkig is er een gids bij ;-) en 'glow-worms', oftewel lichtgevende wormen die indie grotten zitten.Zalwelkapot zijnna die dag haha!

Nou lieve mensen, het is toch weer een heel verhaal geworden! Jullie horen weer van me als ikook daadwerkelijk wat meegemaakt heb ;-)

Serge
P.s. ik heb een NZ mobiel telefoonnummer: +642102516694
En ja er zit ook weer gratis Facebook op.. dus als je denkt: zit die kerel alleen maar achter de computer? Nee.. het is simpelweg mn startpagina op mn mobiele telefoon!

Moon

Goedemorgen, avond voor jou! Gezellig verhaal weer! Ben benieuwd naar die trekking haha, wordt vast heel gaaf! Goed bezig dat je al het een en ander uitgezocht en geregeld hebt :) Enjoy! X

karlijn

hey lieve serge! Klinkt echt gaaf; heel veel plezier met alles! aan je voorbereidingnen zal het in elk geval niet liggen! Dikke kus

Myrna

Goed dat je veilig bent aangekomen:) Veel plezier in Nieuw Zeeland. Je nummer staat al genoteerd! Had je mn sms nog gehad op je Australische nummer over die mijnen? Maar ik zie dat je een cave ingaat, pas maar op dat die niet instort haha.
Liefs xx

Pauline

Hey Serge,
heel veel plezier in NZ. Ik heb zelf ook de Waitomo Caves gedaan en ik kan je al wel zeggen dat het heel erg leuk is! Goede keus :). Vergeet niet met dolfijnen te gaan zwemmen in Akaroa en de Franz Jozef Glacier te beklimmen :), zijn ook echt aanraders! X

Justin

Ha bro! Zo dat klinkt toch als een prima bargain idd die 250e voor het hele busvervoer door NZ, hier is het soms duurder helaas.. Maar goed ben benieuwd wat je daar allemaal weer voor mooie dingen meemaakt, heb je het nog steeds goed naar je zin? En ik dacht inderdaad al wat zit die jongen veel op facebook maar nu weet ik dus waarom ;-) Wij nu in Ushuaia, donderdag vliegen we naar Buenos Aires!
Hele dikke kus en have fun :-)

Yvonne

Hey lieve serge! :)
klinkt allemaal weer super leuk, al die dingen die je gaat doen. ben ook benieuwd naar je tocht door de caves! succes iig!
en geniet ervan, want voor je het weet ben je weer terug in het koude nl

nellie elemans

Hee, lieve Serge. Waauw !!! Die grotten. Maar, zoals het een goede moeder betaamt komt er natuurlijk meteen het advies: Ben je wel voorzichtig ! En meteen er achter aan: maar geniet er met volle teugen van ! Het advies van Pauline om met de dolfijnen te gaan zwemmen vind ik rustgevender. Je hebt je inderdaad goed voorbereid voor je trip door NZ. Maar een goede voorbereiding is het halve werk en dan kun je uit je bezoek tenminste halen wat er in zit. Lieve schat: veel plezier mama Xxx

tante José

Ha Serge,
Dat zal even flink wennen zijn, helemaal een nieuw land onder je voeten. Soms wat heimwee terug naar Australië of beter nog Nederland? Maar laat je niet kisten, voor je het weet ben je weer als een vis in het water daar. Knap dat alles je zo goed afgaat. Geniet van alles het moois wat je ziet, want zomaar even terug gaan is wel erg ver.
Dikke kus van tante José
p.s. Hier is alles oke met de familie.

Marieke

Hey lieve Serg,
Wat een heerlijk leesvoer voor in de nachtdienst, deze x helaas niet vanaf de boot. Verhalen op jarloers op te worden (en dat worden we dan ook lekker met z'n alle ;-). Geniet maar weer van het andere land en geef Bertus een knuffel van me. Ook voor jou off course...
Ps: ik heb me ook aangesloten bij de digitale wereld! Haha nu nog uitvinden hoe het allemaal werkt :-)
Dusse...See u, Xx Marieke,

Marte

Waitomo caves rocks!! Pas op voor de waterslangen ;)